PÉNZ7 2024.

Hagyományainkhoz híven az idei évben is csatlakoztunk a Pénzügyi és Vállalkozói Témahéthez. A Pénz7 március 3. és 8. között valósult meg.

Alsó tagozatban az első osztályos tanulók pénzzel kapcsolatos társasjátékokkal játszottak és a témához kapcsolódó közmondásokat, szólásokat értelmeztek feladatlap segítségével.

A második évfolyamon a gyerekek által hozott régi papírpénzeket hasonlították össze a ma használatos papírpénzekkel. Megbeszélték a mai papírpénzek jellegzetességeit, a rajtuk lévő híres embereket. Fémpénzeket csoportosítottak, átváltásokat gyakoroltak. Feladatlapokat töltöttek ki. Youtube videót tekintettek meg a gyerekek “A pénz története” és “A pénz nem a fán terem” címmel.

Boltos játékot játszottak a harmadikosok és feladatlapot oldottak meg Pénzügyi tervezés, megtakarítás címmel.

A negyedik évfolyamos tanulók átváltásokat végeztek a 10 ezres számkörben, feladatlapon szavakat kerestek a pénzhasználattal kapcsolatban. Az Így neveld a pénztárcádat c. mf-ben oldottak meg feladatokat.

A felső tagozaton a tanulók az idei évben meghatározott „Pénzügyi életleckék”, témakört dolgozták fel osztályonként.

Az ötödikesek feladatlapok segítségével tanulták meg a hitel fogalmát és a hozzá kapcsolódó tevékenységeket.

A hatodik osztály osztályfőnöki órán, a témahétre ajánlott “pénzügyi életleckék” foglalkozásterve alapján nézték át a pénzügyi tudatosság fontosságát, feladatait.

A hetedik osztály pénzügyi szakkörön, a nyolcadik osztály tanórai foglalkozás keretein belül dolgozta fel az idei évre ajánlott témakört.

Scroll to Top