EGY ESEMÉNYDÚS NAP BUDAPESTEN

2019. szeptember 20-án huszonegy hetedik osztályos diák szállt vonatra, hogy kísérőik társaságában Budapestre utazzanak.

A budapesti „A Szikla” Alapítvány pályázatának segítségével különleges program  várta őket a fővárosban. Első útjuk a Hadtörténeti Múzeumba vezetett, ahol az I. világháború és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeit bemutató kiállításokat nézték meg. Ezután rövid sétával érkeztek meg a Sziklakórház Atombunker Múzeumba. A várhegy barlangrendszerében kialakított, a maga idejében rendkívül korszerűen felszerelt kórházat a II. világháború és az 1956-os forradalom idején használták. Ma viaszfigurák segítségével idézik fel az ott folytatott munkát: orvosok, ápolónők, sebesültek népesítik be a föld alatti termeket, folyosókat, de egy igazi világháborús mentőhelikopter is megtekinthető itt. A létesítményt az ötvenes évek végén átépítették és kibővítették, hogy egy esetleges atomtámadás esetén is használható legyen. Izgalmas és egyben megrázó élmény volt ez a látogatás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A múzeumlátogatások után a résztvevők levezetésképpen finom ebédet fogyasztottak a Déli12 étteremben, majd a Mátyás-templommal való ismerkedés következett. Az érdekes idegenvezetés során sok érdekességet megtudhattak a diákok a templom történetéről, díszítéséről.

A tartalmas programok után egy kis szabadidő, séta a Halászbástyánál, a Szentháromság téren, majd metrózás, vonatozás után este 9 óra körül érkezett haza a fáradt, de sok élménnyel gazdagodott kis csapat.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top