Három napos időutazás dédszüleink világában

Az 5. osztály tanulói három napos honismereti táborban vettek részt és ismerkedtek dédszüleik, ükszüleik világával.

Első nap kísérő tanáraik ( a két Kati néni és Erika néni ) társaságában elutaztak Nyíregyházára, a Sóstói Múzeumfaluba. A tárlatvezetés után a gyerekek egy térkép segítségével indultak felfedezni 1-1 tájegység, porta legfontosabb elemeit. Riportot készítettek a múzeum 1 dolgozójával az ottani munka szépségéről, nehézségeiről.

Egy foglalkozás keretében megtanulhatták lépésről-lépésre, hogy hogyan készül mindennapi kenyerünk, amit a nap végén meg is kóstolhattak.

Megtekinthették a falusi nagymosás eszközeit és megismerkedték a textilfestés egyik technikájával, a batikolással.

Második napot a Sajó parton található Kompháznál töltötték. A csapatok bemutatkoztak, bemutatták jelképeiket, elmesélték a többieknek, amit a portakereső során megtudtak, majd meghallgatták az interjúkat.

Két elméleti és egy kézműves foglalkozáson folytatták a tananyaggal való ismerkedést. Ezután csapatokban előkészítették a következő napi jeleneteket.

Harmadik napot az Alsózsolcai Helytörténeti Gyűjtemény kiállítási anyagának megismerésével töltötték játékos kvízek, rejtvények segítségével.

A napot a Kompháznál folytatták, ahol megtekintették az elkészült jeleneteket, majd egy akadályversenyen mérhették össze szellemi és fizikai képességeiket. A nap végén elkészítették a naplójukat a 3 nap eseményeiről.

Finom ebédről és desszertről a segítőkész szülői csapat gondoskodott.

Programokban, élményekben gazdag 3 nap volt.