LONDON MINDIG VISSZAVÁR

Két év után újra útrakeltünk! Iskolánk diákjai, szüleik, pedagógusok és barátaik augusztusban a brit főváros felfedezésére indultak. Már az odafelé vezető út is számos érdekességet tartogatott számunkra. Meglátogattuk Alden Biesen lovagvárát Belgiumban, a katedrálist a németországi Aachenben ( egyik kápolnáját Nagy Lajos királyunk építtette), sétáltunk a holland Maastricht városában és egyszerre láthattuk a három országot a határok találkozásánál lévő kilátóból.

A Csalagúton átkelve kalandos túra keretében hódítottuk meg Dover fehér szikláit. Látogatást tettünk az anyakirálynő kedvenc kastélyában, a Walmer Castle-ben, amelynek kertjében lenyűgöző növények százaiban gyönyörködhettünk.

Aztán jöttek London csodái! Először volt lehetőségünk nem csak kívülről, hanem belülről is megnézni az angol királynő lakóhelyét, a Buckingham Palotát. Felfedezhettük a British Múzeum kincseit, látogatást tettünk London legmagasabb épületében, a Shard toronyban, ahol az egész város a lábunk előtt hevert, megtekintettük a Szent Pál Székesegyház varázslatos épületét és 583 lépcsőn feljutva, a kupolából szemlélhettük a várost. Sétáltunk a Temze partján, a Tower Bridge-en, a Milléneum Bridge-en. Láttuk Shakespeare Globe Színházát, a Trafalgár teret. Érezhettük az igazi nagyvárosi nyüzsgést a Sohóban, a Picadilly-n, a kínai városrészben és az Oxford Street-en. Belekóstolhattunk a piaci vásárlás hangulatába a Borough Market és a Covent Garden standjai között.

Szálláshelyeinken, az angol családoknál lehetőségünk nyílott az angol nyelv gyakorlására és bepillanthattunk a családok mindennapi életébe.

A hazafelé út is tartogatott még meglepetéseket. Várt ránk Brugge, Belgium kis ékszerdoboza, amit most a csatornán hajókázva fedezhettünk fel és megkóstoltuk az igazi belga gofrit is. Utolsó megállónk a németországi Limburg városa volt, színes, favázas házaival.

Pár ezer kilométer buszozás, több, mint 50 kilométer gyaloglás és milliónyi élmény került a tarsolyunkba!

Alsózsolca, 2019.szeptember 18.

Mándokiné Kertész Katalin, szervező

Scroll to Top