KÉT FELEJTHETETLEN NAP EGERBEN

A szirmabesenyői Szinyei Merse Pál  Általános Iskola meghívására nyolcan vehettünk részt egy kétnapos egri kiránduláson.

Első napon utunk az Eger közelében található Szalajka-völgybe vezetett, ahol kellemes sétát tettünk az ébredező tavaszi erdőben, gyönyörködtünk a híres Fátyol-vízesésben, és jót játszottunk a játszótéren.  Ezután Egerbe utaztunk, ahol a szállásunk elfoglalása után a belvárossal ismerkedtünk. Az Érsek-kertben fényképeztünk, megcsodáltuk a  klasszicista stílusban épült Bazilikát, sétáltunk a Dobó téren, majd egy kis cukrászdában sütiztünk, fagyiztunk  pihenésképpen.

A szállásunkra visszatérve a szirmabesenyői és a Szlovákiából érkezett diáktársainkkal ismerkedtünk, beszélgettünk.

A második napon is gazdag program várt ránk. Az Egri Várban a várvédő vitézek egyik utóda mesélt a vár történetéről, a várvédők bátorságáról, majd  fegyverbemutatón vehettünk részt. Gárdonyi Géza sírjánál az egri vár védőinek esküszövegét  elmondva emlékeztünk nagy írónkra.

A vár után az Eszterházy Károly Egyetem épületébe látogattunk el, ahol a Varázstoronyban tényleg varázslatos élményekben volt részünk, amikor csillagászati előadást hallgattunk, fizikai kísérletek részesei voltunk, a magasból csodáltuk meg az egri panorámát, s a Camera Obscura segítségével a kilencedik emelet asztalára kivetítve élőképet láttunk Eger utcáiról.

Örülünk, hogy részesei voltunk ennek a kirándulásnak, s  bízunk benne, hogy találkozhatunk még újonnan szerzett barátainkkal, ismerőseinkkel.

Barczi Antónia, Béres Petra, Nagy Panka, Nyeső Evelin

Alsózsolca, 2019. április 25.

Scroll to Top