DIGITÁLIS TÉMAHÉT 2019.

Intézményünk a digitális témahét programjait egy budapesti kirándulással kezdte. 3- 6. évfolyamból osztályonként 5-6 tanulóval és 5 kísérő pedagógussal utaztunk. Elsőként a Book Kids Kft.-nél jártunk, ahol egy interaktív meseműhely foglalkozásain vehettünk részt. Megnézhettük Móra Ferenc Pál utcai fiúk című művének újragondolt változatát digitális könyv formájában. Majd kipróbálhatták a gyerekek az animáció készítését, és egy mozgó kukacot is szerkeszthettek.

Ezt követően a Csodák Palotájában oktató, szórakoztató, játékos feladatokkal ismerkedtünk meg. A természet műhelyben játékosan figyelhették meg a gyerekek a tudomány kapcsolatát a természettel, a Tudósok csarnokában a tudósokkal, művészekkel fotózkodhattunk. A mágneses mező szobában a vonzások és taszítások világában könnyen megérthették a tanulók a mágnesek csodás világát. Az űrállomás termében segíthettünk a Földön rekedt földönkívülieknek hazajutni egy 6 fordulós játék keretein belül. A születés világa című műhely a születés és fogantatás témakörét mutatta meg nekünk. Káprázott a szemünk az illúziók termében, majd jártunk Newton almáskertjében is. Végül a logikai megállónál vizuális memória, problémamegoldó, koncentráló képességet igénylő feladatokkal játszhattunk.

A keddi napon Polefkó István informatikai pályaorientációs előadást tartott a hetedik és nyolcadik osztálynak. Előadásában kitért az informatika szakma szépségeire, fontosságára. Elmondta, hogy ez az egyik legkeresettebb és jól fizető szakma.

Szerdán a felső tagozat egy 6 állomásból álló IKT versenyen vett részt, ahol különböző tantárgyakhoz kapcsolódó digitális feladatokat oldottak meg a tanulók. A verseny során a diákok programozva táncoltak, filmet néztek, mely után szövegértési feladatot oldottak meg. Kamatoztathatták angoltudásukat, sakkozhattak, valamint Tableten koncentráló képességet igénylő feladatokkal versenyeztek. A Redmenta programban informatikai témájú kvízben, interaktív táblán természetismereti feladatokban mérték össze tudásukat.

Pénteken került sor a verseny eredményhirdetésére. Az első helyezést az 5.a osztály, a második helyezést a 6.b osztály, a harmadik helyezést a nyolcadikosok kapták. Gratulálunk a nyerteseknek! Mind a gyermekek, mind a pedagógusok színes élményekkel gazdagodhattak a hét során.

Alsózsolca, 2019. április 23.

Fésüsné Soltész Emese

Scroll to Top