DÖK NAP A HERMANBAN 2024.

A 2023/24-es tanévben van Herman Ottó születésének 189. – halálának 110. évfordulója. Minden kerek évfordulón megemlékezünk a nagy természettudósról. Úgy gondoltuk, hogy ezt a napot az ő munkásságának megismertetésére szánjuk, játékos és „vérre menő” feladatok megoldásával.

Az 1-2. osztályosok a kis épületben és a sportpályán töltötték a napjuk első részét, majd övék lett az ugrálóvár. A 3-7. osztályosoknak 11 állomásból álló pályát állítottak össze a 8. osztályosok. A diákok igyekeztek minél több helyszínt felkeresni. Volt, ahol pontokat, volt ahol cukrot, volt ahol tapasztalatot, ismeretet gyűjthettek. Az udvaron kisállat bemutató és ugrálóvár, a tornateremben ügyességi, gyorsasági feladatok, az udvaron népi ügyességi játékok vártak mindenkit. Később Herman Ottó életével, munkásságával ismerkedhettek meg, a könyvtárban nagyon-nagyon különleges dolgot láthattak, ami mindenkinek nagyon tetszett, senki nem hagyta ki!

Kellemes, vidám, hasznos napot szerzett a nyolcadik osztály minden tanulója és osztályfőnöke a Hermanosoknak! Köszönjük a lehetőséget!

Alsózsolca, 2024.06.12.

Antal László

Scroll to Top