FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT 2024.

A Fenntarthatósági Témahetet idén április 22-26.között szerveztük meg az iskolánkban. A 7. és 8. osztályos diákokkal már április elején részt vettünk a 3 fordulós online Zöld Okos Kupa Palánta versenyen 7csapattal valamint a Pénz Okos Kupán 14 csapattal.

Az 5-6. osztály tanulóival neveztünk a 3 fordulós online Pénz Okos Kupa Juniorra 11 csapattal és a helyben megrendezett Zöld Okos Kupa Magonc versenyre. Díjazottaink 5. osztályban: I. helyezett lett Erdei-Nagy Ketrin és Rontó Melani Jázmin, 6. osztályban I. helyezett lett Orgon Sándor és Németh Róbert csapata.

Április 22-én a hetet a harmadik osztály Föld napi műsorával nyitottuk meg, elénekeltük közösen a Heal the world c. dalt. Iskolaudvart és virágoskertet gondoztunk, továbbá virágokat ültettünk az autógumiból létrehozott virágágyásokba. 16 diák újrahasznosított anyagokból készített használati tárgyaiból kiállítást szerveztünk az aulában és díjaztuk a Legkreatívabb, a Legaktívabb, a Legszebb és a Leghasznosabb alkotások készítőit.

Április 23-án a Miskolci Egyetemről érkezett hozzánk Dr. Mucsi Gergely dékán úr előadást tartani a „Hulladék vagy értékes nyersanyag?” címmel a felső tagozatosok számára. Délután kézműves foglalkozással tettük érdekessé a fenntarthatósági témahetet a 4. osztályos gyerekeknek, mely során műanyag flakonból készítettünk virágcserepet.

Április 24-én Gyenesné Hanyu Zsuzsanna beszélt a víz fontosságáról a második osztályos gyerekeknek „A vízgazdálkodás és a környezetvédelem kapcsolata” címmel.

Április 25-én délután a 3. és a 6. osztályos gyerekeknek ruhadarabok átalakítására volt lehetőségük szabás-varrással, mely során kispárnát és táskát készítettünk.

Április 26-án Molnár Nikolett érkezett a Hermanba az Északerdő Zrt.-től és „Légi lények” címmel tartott előadása során az erdő lakóit ismertette meg a 3.-4.-5. osztályos tanulókkal. Ezen a reggelen Mádainé Üveges Valéria „Hova dobáld?” című interaktív előadásával vezette be az első osztály diákjait a szelektív hulladékgyűjtés világába.

Aktívan és élménydúsan telt el ez a hetünk, gazdagon programokkal és hasznos előadásokkal. Mi, a szervezők reméljük, hogy mindenki talált a héten saját maga számára érdekes programot és új információkra, élményekre tett szert.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést a szervezett programok iránt.

Alsózsolca, 2024.04.29.

Firtkó Erika és Duberné Fecske Dóra

Scroll to Top