EGÉSZSÉGNEVELÉSI HÉT 2023.

Az egészségnevelési héten november 13-17, olyan programokat igyekeztünk összeállítani a tanulóink számára, melyek felkeltik az érdeklődésüket az egészséges életmóddal kapcsolatban.

Hétfőn reggel 8.00 – 8.15 napindító zenés tornával kezdtünk a tornateremben az alsó és felső tagozatosokkal. Ezen a napon hozták a gyerekek a gyümölcsből és zöldségből elkészített ötletes figurákat, melyeket kiállítottuk az aulában. A tanulók kreatív figurákat készítettek. Kedden délután a védőnők előadást tartottak az alsó tagozatos gyerekeknek a fogápolásról és a gerincvédelemről. Szerdai napra az osztályok ötletes plakátokat készítettek az egészséges életmóddal kapcsolatban, amelyeket az aulában helyeztünk ki. Tea délutánt tartottunk, az ötödik és a hatodik évfolyam tanulói megismerkedtek a gyógynövényekkel és gyógyteákat kóstoltak, az alsó tagozat, teázás közben érzékszerv próba játékot játszottunk, amelyben tapintás, szaglás, látás és ízlelés alapján kellett kitalálni a tanulóknak a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszereket, gyógynövényeket, gyógyteákat. Nagyon ügyesek voltak, jó hangulatban telt a délután.  Csütörtökön vetélkedő keretén belül mindenki a saját osztályában beépítette a tanórájába az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretét, tudását interaktív táblán, illetve feladatlapon. Pénteken osztályszinten egészséges ételeket készítettek a diákok: szendvicseket, gyümölcs és zöldségsalátákat. Délután házi pingpong versenyt rendeztünk, ahol a gyerekek megmutathatták milyen ügyesen pattogtatják a labdát.

Célunk, hogy minden diákunk sportoljon vagy mozogjon és ezzel egészségesebbé és kitartóbbá váljon, amit a tanulása során is pozitívan tud hasznosítani. Ezáltal építő jellegű erős kötelékbe kerülhet a tanuló, amelynek előnyeivel az élet bármilyen területén sikeresen teljesíthet.

„Az emberi életben három földi kincs van: a tudás, az egészség és a szeretet.” (Greguss Pál)

Alsózsolca, 2023.november 24.

Scroll to Top