ÁLLATOK VILÁGNAPJA 2022.

Az Állatok Világnapja alkalmából rajzversenyt rendeztünk. A tanulók munkadarabjai és az állattartással kapcsolatos rövid ismertető az iskola aulájában került kiállításra. Szeptember 29-től volt megtekinthető október 05-ig. A rajzok helyezésének kihirdetése okt.10-én lesz.

Az Állatok Világnapjának délelőttjén Lehoczki László a Spider Mentőcsoport vezetője volt a meghívott előadónk. Az életmentő kutyájával egy ónémet juhásszal, akinek Hope a neve, gyakorlatias foglalkozást tartott az alsó tagozatos tanulóknak. Bevonta a tanulókat különféle szituációs helyzetekbe, ízelítőt kaphattunk az alapvető kiképzési gyakorlatokról is. Hope türelmesen viselte a simogatásokat és a közös feladatokat is. Állatvédőként, kiképzőként kiemelte a felelős állattartás jelentőségét.

Délután állatsimogatót tartottunk a könyvtárban, ahová iskolánk 6 tanulója hozta el házi kedvencét. Az osztályok megtekintették, megsimogatták és nem utolsó sorban megismertek olyan állatot is, amit eddig nem láttak.

Barabás Eszter (3.b) degukat hozott, ami nagy újdonságnak számított.

Jánosi Eszter (3.a) harlekim fajtájú kölyök tacskóját, Tangót, Géczi Balázs (3.a) hörcsögjeit, Pocakot és Picakot, Szabó Lilla (3.a) Hédi nevű labradorját, Budai Marcell (2.a) Woody nevű yorkshire kutyáját, Havas Anna (5.o) fekete cicáját hozta el.

Köszönjük nekik az együttműködést, hogy megismertették kedvenceiket.

Ők már gyakorolják a felelős állattartást, remélem a többiek is jó gazdiként vesznek magukhoz majd otthonukba egy- egy állatot.

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.”

Anatole France

Alsózsolca, 2022. október 6.

Scroll to Top