MISKOLCI KIRÁNDULÁS

Már sokadik alkalommal került sor a gyerekek örömére egy évvégi osztálykirándulásra. A miskolci programok között szerepelt a Herman Ottó Múzeum meglátogatása, majd az Avasi kilátóhoz kis túra és végül a megérdemelt fagyizás Miskolc belvárosában.

Herman Ottó Múzeum

Igazi gyerekbarát hely a miskolci Hermann Ottó Múzeumban található Pannon-tenger Múzeum. Mi főleg a Dinók Földjén című kiállításon töltöttünk sok időt, nem véletlenül. Rengeteg jó játék és interaktív program várt ránk, ahol próbára tehettük tudásunkat és ügyességünket egy kalandos expedíció során. Ilyen számunkra egy igazán gyerekbarát múzeum, sok-sok megfogható, kipróbálható dologgal, érdekes és izgalmas feladatokkal. A Kárpátok ásványai, illetve az Őserdei ösvényeken című kiállítás is nagy sikert aratott tanulóink körében.

Kultikus emlékek – történelmi pincesorok

,,Az Avas a varos dísze és legmarkánsabb jellegzetessége, amely nélkül Miskolc és a miskolci élet el sem képzelhető. Az ősi templom, a régi harangtorony, mögöttük a hangulatos temető és fölöttük a dalos pincesorok, a torkuk mélyén erjedő: érd avasi borral, nemcsak a város arculatára raknak színeket. de a város életébe is valami különös zamatot lopnak bele. Az Avas a város romantikája.”(Bedénrvi Béla, 1929.)

A Miskolc szívében magasodó Avas hegy jelentős szerepet játszik a város szellemi és kulturális életében. Bor- és pincekultúrája révén a társasági élet fontos színtere, ugyanakkor kultikus hely is. A kelet felé eső kis-avasi pincesorok alatt húzódik az egykori Mindszent városrész, amelynek emlékét a barokk stílusú mindszenti római katolikus templom őrzi. Az északi oldalban, a nagy-avasi részen magasodó református templom és a harangtorony a körülöttük elterülő történeti értékű temetővel együtt Miskolc legrégibb műemlék együttese.

Avasi kilátó

A különleges technológiával, vasbetonból készült 72 méter magas, kilátóként is látogatható tévétorony Hofer Miklós és Vörös György tervei alapján épült, 1963. augusztus 20-án avatták fel.

Városház tér: fagyizás

Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat!

Alsózsolca, 2021. június 8.

Scroll to Top