Kéz a kézben, jó barátok…

Testvériskolánk sikeres pályázatának köszönhetően iskolánk hatodik és hetedik évfolyamos tanulói közös tanulmányúton vehettek részt a pelsőci diákokkal.

A „Karsztvidék” elnevezésű kompetenciafejlesztő út keretében Jósvafőre és a szlovákiai Gombaszögre látogattunk  tanáraink kíséretében. A jósvafői találkozás és rövid beszélgetés, ismerkedés után  csoportunk egyik fele felszíni túrára indult a Tengerszem-tó környékén. A nagy melegben jólesett a hűs patakok partján sétálni, a tóból induló kis vízesésben gyönyörködni, a patak fölött átívelő kötélhídon kipróbálni bátorságunkat. A másik csoport a Baradla-barlangban tett séta során ismerkedett a cseppkövek fajtáival, keletkezésük történetével, a barlangászok által feltárt termekhez fűződő legendákkal. A közel másfél órás program után cserélt a két csoport, hogy senki ne maradjon ki a felszíni és a földalatti csodákból.

Kis pihenőként finom ebédet fogyasztottunk a Tengerszem étteremben, majd elindultunk Gombaszögre.

A Gombaszögi-barlang, mely a világörökség része, szalmacseppköveiről ismert. A szalmaszálhoz vagy szívószálhoz hasonló, szinte áttetsző cseppkövek sok helyen egy méternél is hosszabbra nőttek. A cseppköveken kívül a Márvány-terem közel 10 méter mély kútjába is belenézhettünk.

Sok új ismerettel és élménnyel gazdagabban tértünk haza erről az érdekes kirándulásról.   

Nagy Zalán                                                                                 6.a osztályos tanuló