MESEAUTÓVAL…MESEORSZÁGBA…

volt a szlogenje az idei DÖK-napnak, melyre a nyolcadikosok hetek óta készültek. És a régi melódiára valóban egy „meseautó„ gurult be az iskola udvarára a vidám kis csapattal. Megérkeztek a farsang hercegnői is, és a suli kulcsának átvétele után valóban Meseországban érezhette magát a birodalom apraja-nagyja. Eljöttek hozzánk dr. Bubóék, a Hupikék Törpikék, a Mézga-család tagjai, a Mignonok, Döbrögi az elrabolt ludakkal, az elsős kicsi kezek, Süsü sárkány a 17 fejével. Az ötödikesek vidám esernyőtánccal kergették el fejünk felől az esedékes viharfelhőket.

A jókedvű aerobik percek után a kisebbek mesés akadályversenyen vehettek részt, a nagyobbak bekukkanthattak a Zenebirodalom életébe, ahol még hangszeres együttest is alakíthattak. A Varázslatos kezek műhelyében kavics- és arcfestés, sógyurmázás várta a látogatókat. A Kaszinóban bankot lehetett „robbantani”. A Csak lányoknak teremben a hetedikesek segítségével még szebbek lehettek kicsik és nagyok.

Mindenkit várt az Ugrálóvár, a Salátabárban az osztályok elkészíthették a kedvenc gyümölcssalátájukat.
Meglepetés vendégként egy igazi Bohócdoktor gyógyított nevetéssel, és különböző alakra fújt lufifigurákkal.

A nap végén az osztályok megkóstolhatták a főzőversenyre benevezett paprikáskrumplikat. Ugyan csak első három helyezést osztottak ki a szigorú bírálók, de a birodalom lakói másként értékeltek: a legtöbb kondér üresen árválkodott, vagyis valószínűleg minden krumpli díjnyertes lett!!

Az idő is megkegyelmezett Meseország lakóinak, hisz akkor kezdett zuhogni, amikor egy évre ismét bezárta kapuit a Gyermekbirodalom.

Alsózsolca, 2019. június 4.

Scroll to Top