Egy nap az egészségtudatos életmód nyomában

A Menő Menza pályázatnak köszönhetően május 13-án, hétfőn 37 hermanos diák és 11 pedagógus gyönyörködhetett a zempléni természet illataiban, ízeiben és tájaiban.

Hernádszentandráson vagyis BioSzentandráson a polgármester úr köszöntő szavai után Balla Orsolya, a biokertészet vezetője mutatta be nekünk a biofarmot. Fóliasátorból fóliasátorba járva volt lehetőségünk megtekinteni a különféle zöldség – és fűszernövény palántákat, a levendulaültetvényeket.

Szentistvánbaksán a Kecskefarmon a gyerekek megetették az állatokat, aztán egy kellemes Hernád parti séta után ellátogattunk a Szappanházba. Itt megtudtuk, hogyan készül a GIDATITOK kézműves kecsketej szappan diófaleveles, csalánleveles, mézes és sós változatban. Végül mindenki megfesthette saját díszítésű szappanját.

Az encsi Anyukám Mondta étteremben az ízletes ebéd elfogyasztása után Boldogkő várában barangoltunk. A felső várban lévő Palotaszárnyban az 1000 figurából álló ólomkatona kiállítás mutatta be a magyar történelem több híres csatáját.

Fáradtan, de feltöltődve és jókedvűen érkeztünk haza.

Nagyné Tóth Zita

intézményvezető