JUTALOMKIRÁNDULÁS A ZEMPLÉNBEN

A Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sikeresen pályázott az EFOP 3.1.8-16 EGYÜTT, TESTVÉRKÉNT-ISKOLAKÖZI SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM megvalósítására, melynek kapcsán intézményünket meghívta egy tartalmas kirándulásra.

Köszönjük a felejthetetlen két napot a közbenjáró intézménynek és pedagógusainak.

Iskolánk tíz tanulója egy kiránduláson vehetett részt az eddigi eredményes sportteljesítményeiért.

Hétfő reggel nyolc órakkor gyülekeztünk a kapu előtt és izgatottan vártuk az indulást. Az első állomás a szirmabesenyői iskola volt, mert onnan is jöttek diákok velünk. A hosszú út után először Füzér várát csodáltuk meg. Az épület a magasan volt, de kárpótolt minket a szép kilátás és a videó, amiből sok mindent megtudhattunk. Egy tájházat is megnézhettünk, ahol érdekes régi használati eszközöket láthattunk. Nagy örömünkre következett a kalandpark! Libegővel felmentünk a kilátóba, ahol a varázslatos Zemplént csodálhattuk meg. Kipróbálhattuk a bobpályát, ami mindenkinek nagy élményt nyújtott. Ezután elfoglaltuk a szálláshelyünket és megvacsoráztunk. A takarodó tizenegykor volt, a szobánkban még sokáig beszélgettünk és nevetgéltünk. Reggel nyolc órakkor  ébresztettek minket. Összepakoltunk, megreggeliztünk és indultunk a Megyer- hegyi Tengerszemhez. Ez egy olyan látványosság, ahol a hegy közepében képződött egy tó. A túra után a szálláshelyen megebédeltünk és szabad játék következett. Sajnos közeledett a haza út ideje, pedig mi szívesen maradtunk volna még.

Fáradtan és nagyon sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. Köszönjük az iskolának és a kísérő tanárainknak, hogy ilyen örömben részesülhettünk.

Üveges Zalán 5.a osztályos tanuló

Alsózsolca, 2019. április 15.

Scroll to Top