MACSKABÁLBAN JÁRTUNK…

Az iskola tanulói, szülők és pedagógusok indultak 2019. január 25- én Budapestre, azért , hogy láthassák a Madách Színház művészeinek előadásában a  Macskák c. musicalt.
A darabot 1983-tól láthatja a közönség,  Magyarországon és külföldön egyaránt. A több,  mint 35 év alatt kinőtte a színház falait , így a Kongresszusi Központban lelt otthonra.
Örömmel tölt el bennünket,  elmondhatjuk, hogy az 1,6 millió néző között lehettünk, és az 1500 előadás közül az egyiket mi is láthattuk.
S , hogy mi is történik egy macskabálban ??? – nem könnyű ezt megérteni kívülállóként…, de mondanivalója mégis emberi.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék különböző szeszélyű, magaviseletű, eltérő jellemű macskái. Az emberi tulajdonságokkal rendelkező négylábúak a mindennapi megpróbáltatásaikat mesélik el a szürke és unalmas hétköznapoktól kezdve a boldog, önfeledt, de ritka ünnepnapokon át.

A fenemacska (fenegyerek) testével, izmaival, vagány mondanivalójával bűvöli el a szép macskalányokat. Színpadra oson a titokzatos bűnöző macska, akit ha tetten érnek, “tovaszáll”. Feltűnik az egyszerű munkás közmacska és a vasutas. Szerephez jut a nagy varázsló, a macskák vezetője, valamint a bukott macska is. Ő az, aki a  darab végére újra reményt kap, visszakapja régi életét, mindazt, ami az embereknek is fontos: a szeretetet, a megbecsülést, a társadalomban elfoglalt méltó helyet.

Alsózsolca, 2019.február 7.

Scroll to Top