PÉNZ7 2017.

Országos felhíváshoz csatlakozott iskolánk, amikor úgy döntöttünk, mi is megszervezzük a 2017. évi „PÉNZ7” témahetet.

  • A programsorozat bevezetéseként március 1-én Budapestre kirándultunk a pénzügyi szakkörös diákokkal, ahol elsőként az OTP Bank Pénzügytörténeti Kiállítását néztük meg. Ezután a Banknegyedben szervezett interaktív foglalkozáson vettünk részt, melynek érdekessége, hogy a főváros utcáin zajlott. Megcsodálhattuk a térség nevezetes épületeit, hírességeit miközben pénzügyi ismeretekkel is gazdagodtunk.
  • A programsorozat folytatásaként március 6 – 10-ig rendkívüli tanítási hetet tartottunk.

Keretet adott a hétnek, hogy „kisütöttük” saját pénzünket, a PÉNZ7 feliratú heurót, melyet tanórákon és tanórán kívüli tevékenységekkel lehetett gyűjteni minden tanulónak. A pénteki értékelésen pedig mindenki megkapta a saját szintjének megfelelő jutalmat.

A teljesség igénye nélkül néhány program a héten megvalósultakból:

A tanórákon 2565 percben tanultunk a pénzzel kapcsolatosan.

Szerveztünk pénzes könyvtári órákat. Hétfőn tartottuk az angol nyelvű szavalóversenyt pénz témakörben, ahová meghívtuk pelsőci testvériskolánk diákjait is. Kézműves szakkörön perselyt készítettek az alsótagozatos tanulók. Játékdélutánt szerveztünk pénzügyi társasjátékokkal; totót töltöttek ki a vállalkozó szellemű tanulók; terveztünk PÉNZ7 logót.

A PÉNZ7 produktumait interaktív kiállításon mutattuk meg.

Köszönjük pedagógusaink munkáját, reméljük, minden résztvevő gazdagodott a PÉNZ7 témahét alkalmából.

Alsózsolca, 2017. március 22.

Scroll to Top