EFOP 3.1.8-16 EGYÜTT TESTVÉRKÉNT-ISKOLAKÖZI SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM

 

A Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sikeresen pályázott az EFOP 3.1.8-16 EGYÜTT, TESTVÉRKÉNT-ISKOLAKÖZI SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM megvalósítására intézményünkkel együtt.

A pályázat célja:

  • A különböző társadalmi hátterű tanulók közti kapcsolat létrehozásának elősegítése, mely hozzájárul hosszú távon a kapcsolati tőke kialakításához és már a gyermekkorban elindulhat a társadalmi felelősségvállalás fontosságának előtérbe helyezése.
  • Olyan projektek megvalósítása, amelyek a közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a tanulók kompetenciájának (szociális, életviteli, kommunikáció, stb.) fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez.
  • A korai iskolaelhagyók számának csökkentése és a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése, valamint a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés előmozdítása.

A pályázat keretén belül a két iskola tanulói és pedagógusai közös programokon, kirándulásokon vesznek majd részt.

  1. Program: Smaragdvölgy 2018. 05.28-29.

Az Együtt testvérként pályázat keretében iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói két pihentető napot töltöttek el a szirmabesenyői testvériskolánk 8. osztályos diákjaival. A festői szépségű Zemplénben barangoltunk.

Első megállóhelyünk: a felújított Füzéri vár. Lélegzet-elállító kilátás tárult elénk. Megcsodáltuk a vár kiállítótermeit is. Végig barangoltuk a bebútorozott termeket, hitetlenkedve néztük: hogy lehetett elférni a számunkra kicsinek tűnő fekhelyeken?

Ezt követően utunk a Sátoraljaújhely Kalandparkba vezetett. Fellibegőztünk a kilátóig, majd kipróbálhattuk a kalandpályát, illetve száguldhattunk a hegyoldalon a bobpályán is. Elfáradva, de annál több élménnyel gazdagodva tértünk szállásunkra a Smaragdvölgybe/Rudabányácskára. Egy finom vacsora után a velünk együtt utazókkal ismerkedhettünk.

Másnap reggel a természet szívében, egy gyönyörű tó mellett ébredhettünk. A bőséges reggelit követően a tavon csónakázhattunk, vízi biciklizhettünk vagy a mólón barníthattuk a bőrünket. Megebédeltünk, majd a szállásunkat elhagyva elbuszoztunk a Megyer hegyi tengerszemhez. Kimerítő séta után csodálatos látvány tárult a szemünk elé. Újabb ismeretekkel gazdagodva indultunk el hazafelé, majd váltak el útjaink újonnan szerzett barátainktól.

Társaink nevében köszönjük ezt a szép utat:

Fodor Fédra, Farkas Orsolya, Szabó Csenge, Balog Melitta

https://hermaniskola.hu/galeria/20172018-2/rudabanyacska/

2. program

https://hermaniskola.hu/2019/04/25/jutalomkirandulas-a-zemplenben/

3. program

https://hermaniskola.hu/2019/04/25/ket-felejthetetlen-nap-egerben/