
„ÉP TESTBEN EGÉSZSÉGES HERMANOS”
Intézményünk – az Alsózsolcai Herman Alapítványon keresztül – sikeresen pályázott az EFOP – 1. 8. 5 – 17 Menő Menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok megvalósítására. A támogatás összege: 18,31millió forint, a támogatás mértéke 100%-os.
A 2017. december 1. – 2019. november 30. között megvalósuló programjaink célja az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása. Továbbá az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés érdekében a gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítása, a várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek számának növelése.
Dietetikus szakember segítségével mértük fel a tanulók táplálkozási szokásait, a személyre szabott kiértékeléseket, javaslatokat a tanulók megkapták.
Havonta egy alkalommal gyümölcskínálatot tartunk diákjaink számára az iskola aulájában, több alkalommal egészséges ételkóstoláson veszünk részt, táplálkozástudományi szakemberek szemléletformáló előadásait hallgatjuk meg, egészséges táplálkozással és életmóddal foglalkozó hiteles közszereplők látogatnak majd el iskolánkba. Terveink között szerepel egy tankert kialakítása az iskola udvarán, főzőversenyek szervezése a szülők segítségével valamint az ebédlő bútorzatának teljes cseréjére is vállalkoztunk.
A programok megvalósulásáról folyamatos tájékoztatást nyújtunk.
Nagyné Tóth Zita
intézményvezető
Bejegyzések
Menő menza – 2019. november
Program neve: Zöldségkínálat Időpont: november 7. Program neve: Zöldségkínálat Időpont: november 14. Program neve: Egészséges táplálkozást népszerűsítő fórum Katus Attilával Időpont: november 22. https://hermaniskola.hu/2019/11/28/ep-testben-egeszseges-hermanos/
” Ép testben egészséges Hermanos! “
Több, mint 20 hónappal ezelőtt született egy célkitűzés , mellyel tanulóink egészséges életmódját szerettük volna elősegíteni.A visszajelzések szerint valami elkezdődött … bízunk benne, hogy ez a jó irány folytatódik tovább…Csak […]
Menő menza – 2019. október
„Menő” tippek a hús és húskészítmények és a halak fogyasztásához Gyermekkorban a megfelelő fejlődéshez, növekedéshez teljes értékű fehérjéket tartalmazó ételekre is szükség van. Ezek többek között lehetnek a húsételek, felvágottak, […]
Menő menza – 2019. szeptember
„Menő” tippek az iskolakezdéshez Tudta-e, hogy – egy iskoláskorú gyermek napi energiaszükséglete átlagosan 2200-2500 kcal, ami megegyezik egy közepes mennyiségű fizikai munkát végző felnőttével. – a fiúknál 12-13 éves korban […]
Menő menza – 2019 június
Időpont: 2019. június 3. Program neve: 15. gyümölcskínálat Időpont: 2019. június 3. Program neve: Főzőverseny Időpont: 2019. június 7. Program neve: Kirándulás Szentendrére
Egy nap az egészségtudatos életmód nyomában
A Menő Menza pályázatnak köszönhetően május 13-án, hétfőn 37 hermanos diák és 11 pedagógus gyönyörködhetett a zempléni természet illataiban, ízeiben és tájaiban. Hernádszentandráson vagyis BioSzentandráson a polgármester úr köszöntő szavai […]
Galéria – Egy kis torna Béres Alexandrával
KEDVES VENDÉG ÉRKEZETT… 1 órára a tornáé volt a főszerep…
2019. május 9-én a Menő Menza pályázat keretében iskolánkba érkezett Béres Alexandra fitnesz világbajnok, Aki kedvességével, egyszerűségével elvarázsolt kicsiket és nagyokat… Nagyné Tóth Zita intézményvezető asszony köszöntő szavai után először a […]
Menő menza – 2019 május
„Menő” tippek a tej- és tejtermék fogyasztáshoz,valamint néhány szó a tojásról A tej „az emlősállatok tejmirigyeinek időszakosan termelt váladéka”, mely számos értékes tápanyagot tartalmaz könnyen emészthető formában. Tej alatt általában […]
Menő menza – 2019 április
Miért érdemes reggelizni? Az európai 13 évesek közel 40%-a nem reggelizik, ez sajnos a 15 évesek körében 45%-ra emelkedik. Számos vizsgálat kimutatta, azoknál a gyermekeknél, akik kihagyják a reggelit, nagyobb […]