Karsza Panna és Havas Márk

 • Üdvözlünk Kedves Olvasó!

   

  Engedd meg, hogy bemutatkozzunk, a nevünk Karsza Panna és Havas Márk. Szeretnénk neked egy pár mondatban elmesélni, hogy hogyan kerültünk a versenytánc színes, mozgalmas és izgalmas világába.

  1. szeptemberében kezdődött minden, ami a tánc rabjává tett minket. Ekkor találkoztunk először Tombácz Anikó tánc tanárnővel.

  Az iskolai táncórák alatt nagyon jól éreztük magunkat és sok szép táncot tanultunk. Félévkor és évvégén a szüleink is tanúi lehettek a fejlődésünknek.

  1. év elején történt, hogy Anikó néni szólt, beszélni akar a szüleinkkel, és persze velünk is. Ekkor javasolta, hogy csatlakozzunk a Miskolcz Revital Tánc Sport Egyesülethez, melyben Anikó néni és a párja Süttő Roland az edzők. Nagyon örültünk a lehetőségnek.

  Az iskolai táncórák mellett így már Miskolcra is jártunk edzésekre.  A nyári szünetben részt vettünk életünk első nyári tánctáborában.

  1. márciusában kezdtünk versenyekre járni. Klubközi versenyek, Országos Bajnokságok sora várt minket, de nem riadtunk vissza.

  Első megmérettetésünk Gyermek II E korosztályban a Kelet Magyarországi Területi Bajnokság volt, ahol a dobogó 2. fokára állhattunk fel.

  1. októberében rendezték az E osztályos Országos Bajnokságot. 13 induló párosból, egy nagyon kemény verseny végén a 7. helyezést szereztük meg.

  Természetesen részt vettünk klubközi versenyeken is, ahol sokszor álltunk dobogón.

  1. márciusában szintén részt vettünk a Kelet Magyarországi területi bajnokságon. Junior I D kategóriában, 8 páros közül a 3. helyen végeztünk. Ebben az évben is több versenyre eljutottunk ahol sok érmet és kupát nyertünk.

  Részt vettünk a Szentesen megrendezett Diák Olimpián, ahol a Herman Ottó Általános Iskola és AMI színeiben indultunk. Junior páros latin és standard kategóriában az ötödik helyezést szereztük meg.

  Az októberben megrendezett E Országos Bajnokságon standard kategóriában indultunk és az előkelő 3 helyezést értük el.

  Nem sok időnk van a pihenésre, de szeretünk táncolni és jó látni anyukánk, apukánk szemében a büszkeséget.  A versenyek folytatódnak, így a mi kis tánc karrierünknek nincs még vége. Töretlenül hajtunk előre, mert a mottónk:

  „Mi is akarjuk, amit mindenki más, csak mi jobban!!!”

  Ui:

  A sok gyakorlás és verseny mellett persze a tanulásra is oda kell figyelni.

   

  Márk & Panna