Pácini kalandok

Az EFOP 3.3.5-17 pályázat keretében 18 hermanos diák vehetett részt ingyenes táborozáson kísérő tanárai társaságában június utolsó hetében.

A pácini Gólyafészek Gyermektáborban eltöltött hét során színes programok vártak a gyerekekre.  A nyíregyházi Szikes zenekar valamint a Bodrog Néptáncegyüttes táncosai segítségével hangszerbemutatón és táncházban ismerkedhettek a környék és más tájegységek zenéjével, táncával, s maguk is táncra kerekedtek. A Karcsa-tó partján tett séta során sok új ismeretre tettek szert a növény- és állatvilágról. Ellátogattak a sárospataki Rákóczi-várba és megtekintették a pácini Mágocsy-kastélyt valamint az Árpád-korban épült, ezeréves karcsai református templomot is. Egy teljes napot töltöttek a végardói strandon, s lovasszekérrel átkocsikáztak a szlovákiai nagykövesdi várromhoz is.

Mindemellett rajzoltak, festettek, önismereti játékokat játszottak, fociztak, tollasoztak, pingpongoztak, ismerkedtek a más településről érkezett gyerekekkel, sokat beszélgettek, nevettek, egyszóval remekül érezték magukat.

A sok napsütéstől szépen lebarnulva, élményekkel és új barátságokkal gazdagodva, s persze alaposan elfáradva utaztak haza a tábor végeztével.

                                          Szabóné Bán Mária és Szaláncziné Somos Zsuzsa