Időutazás Budapesten

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napot 50 fő a fővárosban töltötte.

A Dohány utcai zsinagóga – vagy ahogyan a köznyelvben előfordul: a Nagy zsinagóga, Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában. A magyar neológ zsidóság legnagyobb zsinagógája, illetve a legnagyobb egész Európában. Az egykori zsidónegyedben áll. A magyarországi zsidóság fontos jelképét, továbbá Budapest jelentős idegenforgalmi látványosságát láthattuk.

A Világ Múmiái  – Egyiptomtól, a korai, dél-amerikai kultúrákon át az európai középkoron keresztül egészen a 18. századi Magyarországig követhettük, hogyan konzerválódtak a testek természetes illetve mesterséges módon.

A bemutatott múmiák és kiállítási tárgyak magyar és külföldi kutatók segítségével, hazai és nemzetközi múzeumok, magánygyűjtemények, egyetemek és tudományos intézetek összefogásával érkeztek meg Budapestre.

Mezőgazdasági Múzeum. A magyar mezőgazdaság története a Kárpát-medencében – Hogyan gazdálkodtak a rég letűnt korok itt élő népei? Miről tanúskodnak a Kárpát-medencében a magyar nép megérkezése előtti időkből feltárt régészeti leletek? A hangya miért lett jelképe a szövetkezeti mozgalomnak olyannyira, hogy boltjaikat is egyszerűen Hangyaként emlegették az emberek?

Számos hasonlóan érdekes kérdésre lelhetünk választ az őskortól 1945-ig a Kárpát-medence mezőgazdaságának történetét kronologikus rendben bemutató kiállításon.