TÁBOR A HERMANBAN 2018.

AZ ÉLTETŐ VÍZ

2018.06.18.-06.22. között 25 fő alsó tagozatos diáknak szerveztünk EFOP-os tábort: környezetismeret, természetismeret, tudatos fogyasztói magatartás témakörben, kolléganőmmel: Nagyné Mészáros Csillával. Fő témánk az éltető víz volt.

A célunk az volt, hogy az életkori sajátosságokat figyelembe véve, tudatosuljon a gyerekekben a víz, mint csapadék, mint ívóvíz, és mint élőhely fontossága. Felismerjék, a víz körforgásának sérülékenységét. Miután eső formájában lehullik, a folyók, patakok táplálásán át a növény- és állatvilág élete, ritmusa, sorsa, is függ a víztől. A vízkörforgás mellett felelevenítettük tudásukat a víz halmazállapotaival kapcsolatban. A hét során jó hangulatú Vadasparki kiránduláson is részt vettünk. Kézműves foglalkozásaink témájának is a vizet választottuk, mint az állatok élőhelyét. Mézeskalácsból is halacska formákat sütöttünk.

Fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek saját szemükkel is lássák, hogy a Sajó vízében milyen szabad szemmel, és milyen, csak mikroszkóppal látható szennyeződések találhatók. Apró élőlényeket, egysejtűeket, lárvákat, vízibolhát kerestünk és vizsgálatuk meg őket mikroszkóppal.

Reméljük, hogy ezen a héten tanult ismereteket, tapasztalásokat alkalmazva „más szemmel” nézik a vizet, és nem felejtik el, hogy ők is felelősek azért, hogy jobbá tegyük életkörülményeiket, és a közvetlen környezetükben élők életét is.

Alsózsolca, 2018.szeptember 5.

Kavasánszkiné Kiss Gabriella, intézményvezető-helyettes

Scroll to Top