Karácsonyra várva…

 

Az adventi időszak, a várakozás ideje, az idén is sok-sok meglepetéssel szolgált. Ügyes kezek által elkészült az iskola adventi koszorúja. Az ünnepváró hétre, a karácsonyfa is megérkezett, és azóta is teljes pompájában díszíti az aulát a gyerekek legnagyobb örömére.

Az ünnepváró hét (december 18-22-ig) eseményei:

Hétfő: közösen verseltünk, örömteli történeteket hallgattunk. A hit és a remény gyertyája után az öröm lángját is életre hívtuk.

Kedd: reggelünket a szeretet érzése hatotta át. Közös énekünket Erdei -Nagy László metodista lelkész gitáron kísérte. Meggyújtottuk a szeretet lángját, majd meghallgattuk Alexa Gábor református lelkész ünnepi gondolatait és fogadtuk áldását.

Szerda: iskolánk tanulóinak egy része a szépírásverseny eredményhirdetésén vett részt. Délután 1 órától a felsősöknek karácsonyi forgatagot rendeztünk. Itt szeretetposta, bibliai kvíz, kézműveskedés, néphagyományok és bibliai tájak nevű játékok várták az érdeklődőket. Bízunk benne, hogy Mindenki talált kedvére valót a játékok között.

Csütörtök: Szaláncziné Zsuzsa néni “drámásaival” a legnagyobb titokban készült azért, hogy 1-1 ajándékcsomaggal lepjenek meg Bennünket. Minden osztály, tanár és dolgozó 1-1 verset és néhány szem szaloncukrot kapott ajándékul. Nagyon köszönjük a szívből jövő jókívánságokat!

Péntek: Negyedikeseink a hagyományokhoz híven idén is kétszer léptek színre a Közösségi Ház színpadán. Csütörtökön szüleiket és a város lakóit, pénteken  tanáraikat és társaikat örvendeztették meg színvonalas előadásukkal. Műsorukat az ünnephez kapcsolódó gondolatok  foglalták keretbe. Közben három történet is színre került, melyek mondanivalója szorosan kapcsolódott egymáshoz: álom, önzetlenség, szeretet, bizalom, öröm, barátság, család… Talán a legfontosabb gondolatok, melyek szebbé, meghittebbé varázsolják a karácsonyt. Nemcsak a gyönyörű díszletek, de a gyerekek  önfeledt játéka is mindannyiunk örömére szolgált. Karácsonyi műsorunkat a zeneiskolások és tanáraik koncertje zárta. Köszönjük a Barabás, a Petrik, a Polefkó, a Szabó és az Üveges család segítségét, valamint Tombácz Anikó, Antal Gábor, Nagy -Dobai Beáta, Nagyné Mészáros Csilla és Kosárkó Istvánné kollégáink felkészítő munkáját.