TÖRTÉNELMI BARANGOLÁS A NORMANNOK ÉS TUDOROK FÖLDJÉN

Iskolánk jelenlegi és volt diákjai, tanárai szülőkkel, barátokkal, ismerősökkel karöltve egy csodálatos utazáson vettek részt Nagy – Britanniában.

Bepillantást nyerhettünk a híres egyetemváros, Oxford mindennapjaiba. Gyönyörködhettünk a Gloucester székesegyház építészeti csodáiban, s Harry Potternek érezhettük magunkat a kerengőt körbejárva. Időutazást tehettünk a normannok és Tudorok csodás váraiban – Berkeley Castle, Warwick Castle, Caerphilly Castle- ahol szinte megelevenedtek a középkori Anglia történelmi eseményei. Shakespeare szülőháza egy hangulatos kisváros – Stratford-upon-Avon – közepén fogadott minket. Két délutáni séta során ismerkedhettünk a római fürdőjéről híres kisvárossal, Bath-al és Wales fővárosával, Cardiffal. Utolsó nap a brit főváros, London híres épületei között barangoltunk.

Mivel szállásaink angol családoknál voltak, így bepillantást nyerhettünk mindennapjaikba, láthattuk és néhányan meg is tapasztalhattuk a Halloween hangulatát, s nem utolsó sorban gyakorolhattuk az angol nyelvet autentikus környezetben.

Csodás őszi szünet volt!

Alsózsolca, 2017. november 5.

Mándokiné Kertész Katalin

Scroll to Top